torsdag 4 februari 2010

Guillamet

Sa fick vi klattrat igen. Denna gang en snoranna med avslutande mixkamklttring. Mycket trevlig upplevelse. Vi gav oss ivag kl 00.30 den 1/2 och sa skulle vi ga och snart klattra toppen men somnbrist gjorde att vi somnade tre timmar senare i ett vindskydd och lag dar till morgonen. Da drog vi vidare for att plocka upp vara ryggsackar som vi gomt i snon. Nar vi kom fram till platsen da sackarna skulle vara sa hade det snoat lite till sa vi fick leta i en och enhalv timme. Ett tag trodde vi att de var forsvunna men till slut hittade vi dom. Tiden ran ivag. Tunga ryggsackar och mycket nysno gjorde att vi kom till bivackstallet lite sent. Runt 2 pa e.m.
Alltid lite sent, hmm.
Vi beslutade att klattra lite senare och ta resterande dagen till att ata och vila. Sa vi somnade i den fina snogrottan som vi har stallt upp ett talt i.
03.00 var vi ater pa ta och kokade kaffe och sa drog vi till Guillamet. Vi var pigga, det var kallt. Rannan paborjades 07.00. Vi simultanklattrade hela rannan och Magnus ledde kammen som ledde till nastentoppen. Fran nastantoppen kunde man ga uppratt till toppen. klockan var da runt 12.00. Superkul led. Lite utmanande. Lite innan toppen borjade det blasa, det kan verkligen blasa har!
Sedan blaste det hela tiden och efter ett tag kom den forvantade snon. Vi gick ned (8 timmar) till byn dar det finns resturang och vi at en del innan vi sa godnatt. Da hade vi sedan en tid, av trotthet ska tillaggas, sluddrat lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar